12. Ambassade en bitterballen feest
Vannacht (bij ons dus om 01.30 uur) gaat de game van start. Heel veel mensen hebben het er over in de straten. NEderland krijgt veel steun. Leuk.
Op de Nederlandse ambassade is vanaf 22.30 een feest. Daarvoor zijn we ook uitgenodigd. Een feest met bitterballen, kaas en Heineken bier, alsmede een live band. Ook leuk natuurlijk, maar het is wel weer drie kwartier met de taxi (en dus na afloop ook). Het is al moeilijk om voor die afstand een betaalbare taxi te krijgen, en dat zal op dat tijdstip ook wel zo zijn. Bovendien, wat moeten we met bitterballen ?? We gaan dus vermoedelijk niet naar de ambassade, maar naar Khao San Road. Daar is het zeker ook feest in de cafe's.
Gisteren zijn we naar het kledingdistrict Pratunam geweest, maar we zijn eigenlijk maar weinig in de kledingshops geweest. We zijn begonnen met de Bayoke Tower (328 meter hoog) en hebben daar op de 84e verdieping genoten van het uitzicht. Voor iemand met hoogtevrees is dat best wel lastig. Voor iemand met liftangst natuurlijk ook. Maar zowel Pa als Liz hebben de klus geklaard. Robin, Tess en Nannie gingen zelfs met de glazen buitenlift. Vanaf ground floor naar de 77e. Wat een feest.
Na de toren hebben we even geslenterd door het Pratunam, daarna zijn we doorgelopen naar het grote plein voor Central World (zeg maar het Picadilly circus of Times Square van Bkk). Op die plek was ook de ' oorlog' gaande enkele weken geleden. Triest om te zien. Central World (de op 2 na grootste shoppingmall van Azie) was gesloten omdat het grotendeels in de brand is gestoken bij de demonstraties van de roodhemden (zie een van de eerste verhalen).
Na wat foto's geschoten te hebben, zijn we naar Lumphini Park gewandeld, en natuurlijk in het park zelf. Enkele honderden joggers, dansers en fietsers waren druk bezig. Tess heeft nog even balletje hooghouden (met een rieten bal) met enkele Thaise balkunstenaars geedaan. Ze kreeg veel lof. Daarna liepen we verder en zagen de schidpadden die in het park rondzwemmen. En ineens....een varaan. Van flink formaat. We hebben hem gevolgd tot hij bij zijn maatje in de boom klom. Liz heeft nog een leuk filmpje, want ze vonden de flitsen van het fototoestel niet zo leuk. Toch wonderlijk. Aan een drukke straat in een boom 2 grote varanen te zien. Na deze belevenis zijn we naar de naar de nachtbazaar geweest in Lumphini. Erg leuk.
Vandaag vroeg op en we werden door een taxichauffeur (die ons gisteren naar Pratunam bracht) opgehaald. We reden naar de Weekend Market. Ook daar viel direct op dat het lang niet zo druk is als normaal in Bangkok. Schijnbaar zijn toch veel toeristen weggebleven.
We hebben geslenterd, wat inkopen gedaan en lekker Tjendol (indisch) gedronken. Daarna nog met de metro naar Silom en Patpong al waar men bezig was met het opbouwen van de nachtmarkt. Met de busboot terug naar huis. De laatste avond (en dus drukke nacht) en dan morgen (maandag) naar Kanchanaburi met de trein. Op naar een stukje jungle, apen. olifanten, de river Kwai en watevallen.
Till next time
Oh ja er zijn foto series geplaatst (als het goed is). Check bij foto's
Paulus
Jammer je foontje gemist Paul :-/
Wij waren niet goed, zij waren niet goed, maar HIJ was helemaal niet goed > Man steals Dutch victory:
Veel plezier verder daar! Leuke foto's weer.
beetje jammer dat iedereen in mn omgeving een beetje sjaggo is (ik ook wel eigenlijk), maar Nederland is 2e geworden, ook goed toch...
Nu hier donder en bliksem en regen. Lekker voor de tuin en voor de afkoeling.
Jullie zijn nu onderweg met de trein naar een schitterend stuk natuur (van horen zeggen hoor ;) )
Erg benieuwd naar de jungle verhalen.
Lots of fun!
XMar
ps. leuke foto's
het moet gezegd, ze waren een ietsje pietsje beter, en
Ned. kreeg op een enkele na, terecht gele kaarten, alleen de scheids had ons wel een corner moeten geven en dan had voor 97% dat doelpunt niet gevallen en met penalty's heb je een kans, zeker met Stekelenburg op de goal, maar 2e worden als zo'n klein landje is toch zeker prachtig en we waren er zeer dichtbij. Leuke foto's van jullie, verder veel plezier. Ben nu al benieuwd naar verhalen en/of foto's van de olifanten, Tess je doet de groeten hé, is beloofd. Doei.