13. The king of the jungle. - Tess
wat een dag, wat een dag! maar eerst vertel ik wel even wat over gisteren.
Gisteren mochten we uitslapen en om 11 uur moesten we klaarstaan met al onze spullen.we hebben 1 tas met spullen die we niet nodig hadden deze 3 weken in het hotel gelaten want daar komen we nog terug. toen zijn we naar de busboot gelopen en hebben de busboot gepakt, daarna naar de trein gelopen en hebben we +- 4 uur in de trein gezeten naae Kanchanaburi. was wel even lekker, een dagje niks doen. het was wel leuk dat de ramen in de trein helemaal open waren, weer eens wat anders! we hebben weer veel huisjes langs de kant van de weg/spoorlijn gezien die niet op huisjes lijken, het zijn gewoon krotten. echt heel veel. bij al die huisjes staan als de trein eraan komt altijd kinderen die naar je zwaaien, heel leuk (: en en en en en en! ik heb koeien met spleetogen gezien! hahahah, geweldig! ik heb me kapot gelachen. toen we nog een halfuurtje moesten begon het echt keihard te regenen. niet normaal! toen hebben we het raam maar dicht gedaan. toen we er waren zijn we naar ons hotel/guesthouse gelopen (in de regen).daarna even wat drinken, kamer bekijken, douchen en dan even snel wat eten. dat douchen was nog wat bij mij zeg. pfoee. het is gewoon een vierkante kamer, zonder douchgordijn of muurtjes ofzo. ik was al een kwartier in de badkamer en was klaar om te gaan douchen. wil ik de knop omdraaien van de douche, zie ik echt honderde mieren in rare boogjes van de ene kant van de muur naar de andere kant lopen. en ik was er maar 2 cm vanaf ofzo. ik had ze eerst nieteens gezien. ik schrok me echt kapot, whaah! ik helemaal gillen en de badkamer uitrennen, toen snel terug een handdoek gepakt en om me heen geslagen en ben ik op lizzy's bed gesprongen want ik durfde ook niet meer op de grond te lopen. ik schrok me echt kapot. haha. later heeft lizzy ze doodgespoten met insecten spul en nu is onze kamer weer normaal, toen ze had gespoten iedereen keelpijn van dat spul, kon je bijna niet meer normaal ademen.. ik vond het vorige hotel fijner. dit is niet heel slecht, maar gewoon anders. de plek waar dit hotel ligt is wel veel mooier, vanaf ons huisje kijk je zo op de riverkwai. en vanaf waar ik nu zit ook. maar ik ga even over vandaag vertellen, dat is leuker!
dinsdag 13-07'10. dag 9.
al maanden lang mijn lievelings dagtoen ik dit op papier las. nu is het allemaal gebeurt en ik vond het meer dan geweldig!
het begon met dat we om half 8 werden opgehaald door onze gids en de chauffeur. we zaten in een busje voor 15 personen, alleen wij zaten erin. toen moesten we 1 uurtje rijden wat best een mooie reis bleek te zijn, maar ik sliep. toen kwamen we bij de 7 watervallen, een mooi natuur park. onze gids nam ons overal mee naartoe en wist veel te vertellen. het is een park waar je een berg beklimt en waar 7 grote watervallen zijn. als je daar loopt lijkt het net alsof je echt in de jungle loopt, alles om je heen is groen en bruin en je hoord honderde dieren! en dan loop je verder en hoor je ineens water, waterval nummer 1. ik heb trouwens vandaag ook wel duizend vlinders gezien, echt mooi! ook heel veel verschillende, knaloranje, zwart en dan het lijfje helemaal roze! we hebben alle soorten wel gezien. en tjiktjaks, salamanders, een kameleon, hollen waar schorpioenen en vogelspinnen in leven maar ze wouden er niet uitkomen, echt heel veel! enrare, echt een hele hele rare worm. hij was grijs en zag er heel anders uit dan normaal, en toen moest lizzy hem even aanraken van onze gids, en toen werd het ineens een soort knikker ofzo. echt heel raar.
dan loop/klim je verder. waterval nummer 2, ook heeel mooi. van dat felblauwe water en super helder. allemaal hadden ze dat. en er zaten in allemaal ook heel veel vissen.. wij waren trouwens de eerste die daar vandaag waren, dat was wel lekker. maar dan klim je verder, en bij waterval 4 dachten we; hier gaan wij wel even zwemmen. waar je erin moest zaten allemaal vissen, echt grote ook. dus ik durfde pas toen Robin en Lizzy erin waren. toen ging ik erin, het was wel lekker maar die vissen vond ik wat minder. toen we eruit moesten moesten we weer langs heeel veel van die vissen, en die bijten dus. fijn fijn.. ik ben er nu wel achter gekomen dat ik vissen niet heeeel leuk vind. maar het was wel super vet om bij zo'n waterval te zwemmen!
toen zijn we weer doorgelopen en bij waterval 5 gingen we terug. we hadden maar 3 uur om al die watervallen te zien en we moesten ook nog terug, anders zouden we dat niet redden. dus we gingen toen terug.
toen we beneden waren gingen we weer met het busje, 20 minuten ongeveer. toen kwamen we bij het olifanten kamp, super vet! ze hadden daar 20 olifanten en ze liepen gewoon los. toen hebben we bananen gekocht om ze te voeren en daarna gingen Lizzy en ik als eerste op een olifant. we zaten op een bankje op zijn rug en voor ons zat een thaise man achter de oren van de olifant. Robin en Nannie kwamen achter ons en als laatste papa. nog geen 5 minuten op de rug van de olifanten en we moesten een bergje op. om ons heel was alleen maar natuur. wij 4 kijken achterom en zien dat papa ineens in de bosjes loopt, bijna tegen een boom aan. wij lopen gewoon door en horen rare geluiden bij papa. we konden hem al niet meer zien want we waren een bocht om. ondertussen was de thaise man die de olifant van lizzy en mij bestuurde eraf gesprongen dus zatenLizzy en ik alleen op de olifant. Lizzy wastrouwens wel grappig,precies zoals ik bij devissen was. haha. ; ben jij niet bang? di is echt super eng! onee, wij gaan helemaal scheef enzo, ik wil op de olfiant van papa, die gaat teminste goed! onee! ik wil niet meer bij papa, die looopt de bosjes in! oneewe gaan omhoog! whaaaah! tess! we hebben geen bestuurder meer! ooooo! zo ging dat door, hahaha. nog steeds hoorde we rare geluiden van papa, eigenlijk van de man die voor papa zat. hij schreeuwde allemaal dingen tegen de olifant. wij dachten al dat die vast zat ofzo. en toen ineens uit het niets kwam daar papa, voorop de olifant, van zijn bankje af. en zijn mannetje liep voor hem. hij had een kroontje op gemaakt van blaadjes. Lizzy en ik hebben ons echt kapot gelachen, niet normaal. ineens zie je papa daar met zo'n kroon alleen op een olifant. het bleek dus dat die man van hem expres stopte om een kroon voor hem te maken. hij leek net de king of the jungle, haha. dat was echt geweldig. daarna vroeg ik aan ons mannetje of ik ook voorop mocht. toen zat Lizzy nog alleen op de olifant en zat ik voorop, echt vet! na een kwartiertje voorop gezeten te hebben moesten we afstappen. daar stond onze gids weer. ze nam ons mee en we zagen water, zwemvesten en loslopende olifanten. ik had mijn junglebroek en bikinitopje aan en deed een zwemvest aan. toen mocht ik weer voorop een olifant gaan zitten, maar die olifant stond in het water! weer zo'n thais mannetje ging mee, hij stond achterop. ik kreeg een borstel en kon de olifant wassen. de rest stond nog aan de kant. toen schreeuwde die man allemaal rare dingen en hoppa, de hele olifant onder water en ik ook. echt vet! en zo ging dat heel de tijd door, de rest kwam erbij en al die olifanten steeds onderwater enzo. en met hun slurf water op jou spuiten enzo, echt suuuuper vet! dat was echt het leukste van vandaag! daarna gingen we terug naar het olifanten kamp en kregen we eten. heel simpel, maar wel heel lekker! en dan zit je daar te eten, komt er ineens een olifant langslopen met een mannetje ernaast. echt vet! daarna met een pick-up terug naar de rivier. we gingen bamboe raften, dat was ook wel vet. het was niet echt raften. er zat weer zo'n mannetje op die een beetje bijstuurde en we gingen al best hard door de rivier en verder deden we niks. Papa, Lizzy, Robin en ik gingen zwemmen. nouja, zwemmen niet echt. we hadden een zwemvest aan en je hoefde alleen maar stil te liggen en je ging super snel, was ook leuk! daarna met de pickup weer terug naar het begin. toen met het busje naar het treinstation, daar een stukie historie gehad, en met de trein terug naar kanchanaburi. hier stond het busje ons weer op te wachten, en werden we naar ons guesthouse gebracht. weer even douchen en dan dit verhaal typen, nu moeten we eten dus ik ga stoppen, maar wat een topdag zeg, waauw! echt zoveel leuke dingen gedaan! de foto's komen er vast nogwel op.
Kusjesx!
Wat een belevenis zeg; Jammer dat die worm die lizzy gekust heeft geen prins werd!Dat is leuk he,met die olifanten.Zij vergeten jou hun hele leven niet meer!XXXX
aaah robin!! vis held!! jullie allemaal maar robin echt toppertje!! ik zou het niet durven
ben nieuwschierig naar de foto's!! heeeeeuwl erg!!
kus
hee meiden,echt super leuk hoor lijkt me super!!!!om mee te maken wat een avontuur;-) Gaat het goed Lis met je gebroken rib??? En Tess zijn je plekjes al weg???
En Robin.... ik heb mijn eigen lap-top pffffff gelukkig he. Heb er een van opa gekocht. Nou veel knuffels van mij en ben benieuwd naar de olifanten foto"s. xxx
Wat een ervaring en zeg nu zelf Tess, is het een wonder dat ik zo gek op olifanen ben??, dit moet geweldig geweest zijn! Trouwens wij schakelen die 7 watervallen ook niet uit, prachtige natuur zeker? En dat stukje geschiedenis is zeker een bezoek aan "the bridge on the River KWAI" waarvan een prachtige historische film is gemaakt. Nou zeg, genieten jullie maar weer verder. Allen gegroet en xxxxx
het naar bed-gaan maar even uitstellen, want ik moet toch even zeggen dat het Ned.elftal vanmiddag een ongelooflijk onthaal heeft gekregen in A'dam. Alles oranje langs de grachten en museumplein, vlgs. burgemeester rond 200.000 fans op museumplein, de hele stad was één oranje, fantastisch, dit hadden ze zeker niet verwacht. GEWELDIG!
Wat een super leuk verslag en wat maken jullie leuke dingen mee!Het is een ervaring rijker voor de drie meisjes om dit allemaal mee te mogen maken. Geniet er goed van en ik volg jullie verhaal graag !!
Lieve groetjes aan Nannie , Paul en de meisjes van Ton en Lia xxx
Hee Roos,
De buitenwacht is vannacht helemaal afgebrand ;-(
Wilde ik je nog even zeggen.
dikke kus ook voor Tess en Lis xxxx